KARS / SARIKAMIŞ - Halit Paşa İlkokulu

REHBERLİ SANAL MÜZE GEZİSİ

Çağdaş müzecilik anlayışıyla hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğümüz, Covid-19 pandemisi nedeniyle evlerimizde kaldığımız günlerde, e-müze uygulamasıyla kapılarını sanal ortamda ziyaretçilerine açtı. Pandemiden doğal mecburiyetler nedeniyle oluşan engelleri kaldırmak için teknolojinin sunduğu imkanlarla farklı yollar geliştirerek müzeleri daha ulaşılabilir hale getiriyoruz. Bu kapsamda rehberli sanal müze gezileri yapmaya başlıyoruz. İlk olarak Merinos AKKM bünyesinde bulunan 4 müzemiz için rehberli sanal müze gezileri yapmaya başlıyoruz. Bunlar; Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Merinos Enerji Müzesi, Bursa Vakıf Kültürü Müzesi, Bursa Göç Tarihi Müzesi. Rehberli Sanal Müze Gezilerimiz okul ve gezi gruplarına yapılmaktadır.

Aşağıdaki katılım koşullarını okuyup, en sonda yer alan katılım formunu doldurarak ön kayıt oluşturabilirsiniz. Kaydınız onaylandığında telefon ile dönüş sağlanacaktır. Geri dönüşler Bursa Büyükşehir Belediyesi 'ne ait 444 16 00 nolu hat ile yapılacaktır.

KATILIM KOŞULLARI

o Bir müze turu ortalama 25 dakika sürmektedir.

o Sanal tur esnasında rehber anlatımı sırasında katılımcıların mikrofonları kapalı olmalıdır.

o Okul grupları için katılımcı sayısı: Min.=20 _ Max.=80

o Gezi grupları için katılımcı sayısı : Min.= 10 _ Max.=40

o Okul katılımlı sanal turlarda sorulan chat üzerinden alınacak olup öğretmen aracılığı ile organize edilecektir.

o Sanal tur için öğretmen ID ve şifreyi en geç bir gün öncesinden bildirmek zorundadır.

o Sanal tur için rehber online gruba katıldığında grubun yöneticisi rehberi host yapmalıdır.

o Sanal tur için rezervasyon en geç 2 gün öncesinde oluşturulması gerekmektedir.

o KVKK gereği anlatım sırasında video kaydı alınması yasak olup aksi durum ile karşılaşıldığında kanuni ve cezai işlem uygulanmaktadır.

10-03-202110-03-202110-03-2021

Yayın: 12.03.2021 - Güncelleme: 12.03.2021 11:13 - Görüntülenme: 355